Конкурс «Ярмарок ідей – 2017»

2017-01-17

/Files/images/novini/2017_rk/schen/Ярмарок_00.jpg

Не за горами, не за лісами, не за тридев’ятими землями, а в кабінеті інформатики Луцького міського Центру науково-технічної творчості учнівської молоді у казково-новорічну пору зимових канікул під керівництвом керівника гуртків програмування Бондар Ярослави Степанівни проходить конкурс «Ярмарок ідей – 2017». Цей захід традиційно збирає талановитих юних інформатиків, які захищають проекти власних розробок. У цьому році конкурс проходив у два тури. 5 січня на першому етапі 12 учасників представили 13 робіт. А оцінювало їх компетентне журі – старші вихованці інформаційно-технічного напрямку нашого закладу. Вони навчаються не перший рік, мають певні досягнення, а, головне, розуміють – як це: перший раз захищати свій проект, оскільки, в буквальному розумінні слова, вчора були юнгами, а сьогодні – вже капітани. Ой, як же нелегко було судити, бо досвідчені, хоч і зовсім юні інформатики знають, бачать, яким чином можна зробити роботи кращими, і вже готові, навіть, допомогти, але в першому турі це забороняється.

/Files/images/novini/2017_rk/schen/Ярмарок_1.jpgНеабиякого запалу І тур набрав на другому етапі. Кожен учасник-юнга вибирав собі капітана-наставника. В свою чергу, журі-капітан мав право обрати юнгу. І лише тоді, коли пара співпала – вже новостворена команда переходить у ІІ тур. Немало-небагато, а 12 команд отримали право змагатись у ІІ турі.

Учасники працювали над вдосконаленням проектів протягом цілого тижня, не дивлячись на те, що ідуть Різдвяні свята, канікули, пора зимових втіх та розваг. Але воно того вартує. Конкурс-захист проектів «Ярмарок ідей» проходить щорічно вже четвертий рік поспіль. І це є своєрідним поштовхом для подальшого навчання, успішних виступів на інших змаганнях і конкурсах. Діти й батьки самі бачать своє зростання. Та й присутні вчителі інформатики відмітили значне покращення проектів і впевненість конкурсантів у своїх силах.

/Files/images/novini/2017_rk/schen/Ярмарок_2.jpgКожна представлена робота цінна і оригінальна, тому всі учасники були відзначені грамотами Луцького міського ЦНТТУМ та призами. Переможцями стали команда Артемука Олександра і Мудрика Альберта (web-сайт «Свято наближається»), друге місце зайняла команда Решетника Дениса і Мирончука Богдана (комп’ютерна гра «Кішки-мишки»), третє – Кохановська Марія і Перик Тарас (навчальна програма «Яблучна арифметика»). Команда Артемука Олександра і Мудрика Альберта отримала головний приз змагань – футбольний м’яч від Волинської федерації футболу і книгу з інформатики.

/Files/images/novini/2017_rk/schen/Ярмарок_3.jpgВелика подяка вчителю інформатики Луцького НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів № 24 – технологічний ліцей" Стеблевцю Олександру Леонідовичу, вчителю інформатики ЗОШ І-ІІІ ст. № 23 Чашуку Олександру Федоровичу, які прийшли підтримати своїх учнів та особлива подяка батькам, які вболівають за своїх дітей і турбуються про їх майбутнє. Дитина, що перебуває в центрі такого трикутника – школа – позашкілля – батьки – завжди доб’ється успіху!


За матеріалами сайту http://lmcnttum.org.ua/blog-one/17163555


Кiлькiсть переглядiв: 492

Коментарi