• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Cемінар вчителів інформатики, керівників гуртків інформаційно-технічного напрямку

Cемінар вчителів інформатики, керівників гуртків інформаційно-технічного напрямку

2014-12-23

/Files/images/Єдина_Україна.jpg

/Files/images/novini/semnar18122015/семінар18022014_2.jpg18 грудня 2014 року Луцький міський ЦНТТУМ провів семінар вчителів інформатики, керівників гуртків інформаційно-технічного напрямку міста з теми «Українознавчий аспект у викладанні інформатики». Захід відкрив представник управління освіти О.М. Гурний. Директор закладу І.Є. Данильчук і методист А.В. Філонюк ознайомили присутніх з історією та особливостями Центру.

Тему семінару розкривали заступник директора О.В. Семенюк, завідувач інформаційно-технічного відділу, керівник гуртків інформатики ЦНТТУМ управління освіти і науки ВОДА Т.В. Оксіньчук, керівник гуртка «Основи комп’ютерної графіки» К.О. Кінах, керівник гуртка інформатики Я.С. Бондар. О.В. Семенюк зокрема /Files/images/novini/semnar18122015/семінар18022014_3.jpgпроаналізувала сучасний стан проблеми патріотичного виховання у позашкіллі. Розповіла про участь вихованців ЦНТТУМ в організаційно-масових заходах, де завдання з інформатики перепліталися з патріотичною тематикою, окреслила потенційні можливості втілення українознавчого напрямку на заняттях інформатики. Представник обласного ЦНТТУМ Т.В. Оксіньчук розповіла про конкурси та змагання з інформатики, в яких можуть брати участь учні шкіл і позашкільних закладів. К.О. Кінах висвітлила принципи роботи з обдарованими учнями. Виступ свого керівника /Files/images/novini/semnar18122015/семінар18022014_4.jpgдоповнив Бондар Ярослав, вихованець ЦНТТУМ, учень НВК №9, переможець обласного туру Всеукраїнського конкурсу юних інформатиків, аматорів комп’ютерної техніки, продемонструвавши презентацію «Україна – єдина країна». Я.С. Бондар поділилась власним досвідом використання українознавчого аспекту, розповіла про здобутки вітчизняних вчених у світовій інформатиці.

/Files/images/novini/semnar18122015/семінар18022014_5.jpgПрактичну частину мало не зіпсувало раптове відключення електроенергії. Тому майстер-класи прийшлось провести в скороченому варіанті. Але присутнім сподобалась гра «Життя», реалізована на ноутбуках в середовищі електронних таблиць і інформаційна листівка «Здобутки українських вчених в галузі інформатики». Після підведення підсумків семінару працювала творча група з підготовки та проведення міського етапу Всеукраїнського конкурсу юних інформатиків, аматорів комп’ютерної техніки.


Кiлькiсть переглядiв: 359

Коментарi